22 de maig 2009

Un niu al garatge



Tenim casetes-niu penjades als arbres i cada any s'omplen. Ens agrada molt tenir aquesta companyia i sentir el xiuxejar dels petitons. Ens entretenim molt veient entrar i sortir als pares per buscar menjar i sempre ens preguntem com poden entrar amb tanta velocitat a dins de la capsa a través d'aquell foradet tant petit!

Aquest any, però tenim "okupes". A dins del garatge (encara no té porta), hi ha un niu d'orenetes i un de pitroigs.
....

Les orenetes l'han fet en un forat i és impossible veure'l, només veiem als pares com entren i surten.

L'altre niu l'hem vist per casualitat perquè és tan i tan petit i l'han fet en un lloc tan impensable, que mai hi hauríem caigut: A la paret, a dins del rotllo del cable metal.lic d'un tràctel que estava enrotllat i penjat en una paret.

Hi ha cinc fills petits, a la foto només se'n poden comptar quatre becs oberts esperant menjar, del que fa cinc només se li pot veure el cap i queda tan fosc que es confòn amb el fons del niu.

Aquí era a mig fer



I aquí ja hi havien els polls.


Els cuidem molt. D'entrada, el tràctel no el podem utilitzar fins que marxin, i procurem molestar-los el menys possible.
...
.

3 comentaris:

  1. Me encanta todo lo que cuentas sobre Marruecos,mi mujer y yo nos vamos varios meses en Octubre y vamos a ver que podemos hacer por allí para enseñar a la gente.saludos sigue así.
    http://foros.modelsax.com/viewforum.php?f=27

    ResponElimina
  2. ¿Qué quieres enseñar a la gente? ¿A la gente de allí quieres decir? Seguro que tú también aprenderás muchas cosas.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Nosotros también tenemos un nido en el garaje, pero está camuflado tras unas cajas para que no llame la atención de los demás vecinos (nos dio pena quitarlo después del esfuerzo que realizaron los padres para construirlo). El pajarillo en cuestión ya crió y en muy poco tiempo los inquilinos abandonaron su casita. Ahora supongo que vuelan libres no muy lejos de aquí.
    Nosotros los llamábamos "los pitingos" (jajaja)

    ResponElimina