3 de febr. 2009

11- La Mer de Glace

(Ve del nº 10- Objectiu: Fer un cim verge)

"Mer de Glace", que traduït vol dir: Mar de Gel! És la segona glacera dels Alps -si mirem la seva extensió-, després del de Aletsch a Suïssa.



Té uns onze qm. de recorregut.
Diuen que és un dels espais naturals més visitats del món tot i que no sé si és veritat. Podria ser que el motiu fos que és accessible des de Chamonix amb el tren cremallera de Montervers. És punt de sortida per a fer algunes de les escalades clàsiques.

He trobat una cita de l'escriptor William Windham, que diu que la Mer de Glace sembla: "un mar agitat per una brisa que el va congelar en un instant".


És molt curiós perquè això és exàctament el que jo vaig dir quan vaig veure l'Erg Occidental al desert del Sahara des de dalt de tot de la gran duna de Tahgit a Algèria... "que semblava un oceà que hagués quedat inmòvil en un moment determinat, com si l'haguessin tocat amb una vareta màgica i s'hagués detingut en el temps amb les ones fent de dunes. (Está escrit a l'article: "Apunts d'un viatge a Algèria").
....

Deixo l'enllaç: http://dunesdesorra.blogspot.com/2008/12/apunts-dun-viatge-algria_29.html

Sempre he pensat que la neu i la sorra semblen tenir un comportament semblant i m'ha fet molta gràcia llegir que algú comparteix aquesta idea amb mi.

Unes fotos de l'època a la Mer de Glace, de l'any 1.870.

(imatge de google)

(imatge de google)

(imatge de google)


I a continuació algunas de las fotos que nosaltres vam fer.






El paisatge del voltant és molt bonic i, baixar caminant fins a Chamonix, és llarg i cansat però bonic de veure.








Tot un gust caminar en aquest paratge.

Montse

(Segueix al nº 12- Montblanc de Tacul y Vallée Blanche)
...
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada