1 de febr. 2009

02 - Un avió a la glacera: El "Malabar Princess"

(Ve del nº 01- Escapades a Chamonix)


(imatge de la web oficial)

El dia 3 de novembre de 1950, un Lockheed L-749 Constellation de Air India Internacional que feia el trajecte Bombai-Londres via El Cairo i Ginebra, es va estimbar als Alps. A l'accident hi va morir la tripulació i també els seus quaranta passatgers.

Dos dies després de l'accident,
el 5 de novembre, un avió suís va localitzar les restes del Constellation a les roques de la Tournette a 4.677 metres d'altitud.
..
..

A Chamonix van organitzar els equips de rescat
sota la direcció de René Payot, monitor en cap de la E.M.H. amb uns trenta esquiadors. Desgraciadamente, va caure en una esquerda de la glacera i va morir. La mala sort del destí va voler que això passés a uns cent metres del lloc on un allau s'havia emportat al seu germà al 1939.

Després d'aquesta tragedia,
els equips de rescat de Chamonix van renunciar a seguir buscant. Un grup que va sortir de St. Gervais va acabar trobant les restes de l'avió, però cap supervivent.

Les causas d'aquest accident mai es van poder aclarir i, la glacera dels Bossons, en el seu avanç lent al llarg dels anys, va tornant les seves restes.

Un telecadira puja a la glacera. A banda i banda del camí de les escales que et porten fins a dalt de tot, hi ha uns cartells que expliquen la seva formació i la seva història.

Mentre corria el segle XIX
els habitants de Chamonix van haver de fer prerrogatives perquè la glacera no parava d'avançar i tenien por que passés per sobre de les seves cases. En el dia d'avui, la glacera no avança sino que ha retrocedit 400 metres.

Al mateix peu del restaurant hi ha una terrasseta amb un restaurant.
. Allà hi ha exposades les restes de l'avió que fins ara la gelera s'ha encarregat d'anar escupint. També hi ha un llibre gegant amb els fulls plastificats, amb tota la informació del succés: pàgines dels diaris de l'època,....és molt curiós i interessant, almenys per a mi.

"Malabar Princess"

Sobre el tema de l'avió que es va estrellar a la glacera de Bossons, hi ha una pel.lícula amb el mateix nom de l'avió: "Malabar Princess".

En aquest enllaç hi trobareu la sinopsis:
http://www.labutaca.net/films/40/malabarprincess.htm


I en aquest altre, la pàgina web oficial.

Encara que està en francès, es pot llegir la història real, el tema de la pel.lícula, fotos i vídeos. El primer vídeo és el trailer de la pel.li, i a 'últim mostren com es van rodar algunes escenes.
http://www.warnerbros.fr/movies/malabarprincess/home.html

Montse

(Segueix al nº 03- Les tendes de Chamonix)

.
..
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada