18 de febr. 2009

Inauguració dels wc's a l'escola de Jdaid

Per fi s'ha acabat la construcció dels lavabos a l'escola de Jdaid.





Ens han enviat les fotos de la inauguració.


Ha representat una gran festa i un pas endavant en quant a la qualitat de vida per a una canalla que fins ara, cada vegada que el seu cos ho reclamava havia de sortir a fora de l'escola i buscar-se la vida a l'aire lliure amb el que suposa a l'hivern amb temperatures bastant baixes o a l'estiu amb el termòmetre pels núvols.
....

També representarà una tranquilitat pels mestres ja que els nens i les nenes ara no hauran de sortir del recinte de l'escola.

S'ha pogut fer amb la col.laboració del Ceip Pere Viver, 4x4 Sense Fronteres i amb la subvenció de mil euros per part del Departament de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Terrassa.

Aquests va ser el pre-projecte que l'associació Igharman per al Desenvolupament del poble de Jdaid ens van enviar. Ja havíem parlat abans, i els havíem preguntat quina era la seva prioritat més necessària.

Per descomptat ho tenien clar: necessitaven uns serveis per l'escola donat que fins ara mai n'hi havia hagut.



La construcció ha patit entrebancs perquè hi ha hagut inundacions importants i la crescuda del riu Ziz que va durar setmanes. Per tant, no es podia creuar amb els materials ni tampoc ho podien fer els treballadors per venir a treballar.







En aquest enllaç podem veure l'abast de les tempestes amb les fotos impressionants del tornado que hi va haver a la zona d'Errachidia.
http://www.zizvalley.com/Article/890.html


Fa un parell de mesos ens van enviar fotos del estat de les obres, encara faltava una mica per acabar:












Avui per fi, sabem que s'han acabat. Són uns serveis senzills a l'estil de la seva cultura. Per a les condicions de vida al mig del desert...tot un luxe!















La celebració amb pastes i refrescos


Amb les dues mestres i el director de l'escola


Amb les dues mestres, el director de l'escola i el Said



El Said servint les begudes als més petits


El Said, de l'asociació Igharman, inaugura oficialment els wc's


Curiositat infantil




Inscripció d'agraïment a la paret de l'edifici vers l'ajuntament de Terrassa, el Ceip Pere Viver, i 4x4 Sense Fronteres.






Ha calgut fer papers, trucades, sessions de messenger, temps de no poder-nos comunicar..... Però avui, és un d'aquells dies que penso que: TOT HA VALGUT LA PENA!!!!!!!!!!!!!

Montse



.
..
.

3 comentaris:

  1. Es la millor noticia que em tingut amb molt de tepms, es una al.legria inmensa, nomes pensar amb el que els nens i nenes els deu semblar, mes enlla de la cual.litat de vida que guanyen, el goig que els deu fer que la seva escola tingui banys... es un gran dia, un grandissim dia per tots, estem feliços.

    Xavi i Helena

    ResponElimina
  2. muchas gracias por ayuntamiento de terrassa ,escuela ceip pere viver ,asociacion 4x4 sense fronteres y toda gente que ayudan nuestro escuela de jdaid ;moralmente y material....
    el said taouchikht

    ResponElimina
  3. Hola Said, si que no me esperaba un comentario llegado directamente de Jdaid.

    Muchas gracias

    ResponElimina