4 de febr. 2009

14- Els buscadors de cristalls. "Les cristalliers"

(Ve del nº 13- La glacera de La Bionnassay)


Com ja he explicat en algun capítol d'aquesta crònica sobre Chamonix, des de sempre, en el massís del Montblanc pujaven homes de la vall a les seves geleres a recol.lectar cristalls que després venien a les botigues de Chamonix.

Deixo aquest enllaç a continuació per si a algú li interessa. Un buscador de minerals acompanya a un aficionat a buscar cristalls a les esquerdes de les glaceres.
És interessant perquè explica la formació del Montblanc, la cristal.lització d'aquests minerals i, al final de la pàgina, es poden observar imatges dels que allà s'hi poden trobar: quars rosa, quars funat, fluorita, amatista.....

http://www.mineraltown.com/Reports/32/32.php?idioma=1


Alguns exemples:

(imatge de google)
......


(imatge de google)


(imatge de google)

(imatge de google)


(imatge de google)

Tant al Jordi com a mi sempre ens han agradat molt els minerals. Amb els anys també ens han interessat els fòssils. Molts caps de setmana de la nostra vida en comú els hem passat de genolls per terra buscant-ne.

Mai ho vam fer per les glaceres dels Alps, però era un element afegit a l'atracció que sentíem per aquells paratges. A casa hi havia un llibre que parlava de la vida d'algun alpinista famós -que ara no en recordo el nom-, i m'agradava llegir com explicava que a les estones lliures se n'anava amb la seva filla -que llavors era petita-, a fer pràctiques d'escalada i a buscar cristalls.
Montse

(Segueix al nº 15- Els Jocs Olímpics d'hivern de 1.924 a Chamonix)
....
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada