28 de març 2009

El compostador


L'Ajuntament de Vacarisses ens va cedir un compostador.
A mi em cridava molt l'atenció el tema i el vaig sol.licitar. Vaig anar a un mini curs un dissabte al matí, on ens van ensenyar com es muntava i com funcionava, què s'hi podia tirar i què no, etc... i ens el van donar.

El Jordi no ho veia clar això del compostatge. S'ho mirava de cantò, deia que ho hauria de veure per creure's que no faria pudor, que en sortiria terra bona per l'hort...

....

El Jordi el va muntar però després va venir l'operació del meu peu i allà s'ha estat sense utilitzar.

Fa molt poc, que m'he vist en cor d'utilitzar-lo. Ell es va encarregar de buscar un tros de filat per posar-lo a terra, colocar l'artil.lugi a sobre, i fer-hi un llit de branques, en definitiva deixar-lo a punt per començar-lo a fer servir.

I en això estem! Està a dins de l'hort, en un cantó, i ell segueix dient que el dia que vegi que en treiem terra bona s'ho creurà.

A mi em fa molta il.lusió. Trobo que tot són aventatges, s'hi pot llençar tota la resta orgànica, que és molta part de la brossa que llencem, i a l'altra temporada podrem disposar de terra bona gratis per barrejar-la amb la de l'hort.

Montse
...
.

3 comentaris:

  1. Ep!,... jo en faig de reciclatge orgànic a casa, no tinc espai per artilugis d'aquesta mena, xò amb un cubell d'olives a la terrassa vaig treient per quan faig plantada.

    ResponElimina
  2. Ostres, tens experiència!!!

    Et surt terra bona de veritat?

    Montse

    ResponElimina
  3. Les plantes no es queixen i la terra porta tot tipus de nutrients orgànics en descomposició. Es el mateix principi de la descomposició de fulles al bosc. Se li treu profit a la fulla d'enciam que està una mica picada i no fiquem a l'amanida.

    ResponElimina